ELF: uut «Teeme ära» kampaaniat ei tule

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on prügikoristuskampaania raames kokku kogutud prügi Tartus Raadil. .
Pildil on prügikoristuskampaania raames kokku kogutud prügi Tartus Raadil. . Foto: Margus Ansu.

Eestimaa Looduse Fondi (ELF) tegevjuhi Jüri-Ott Salmi sõnul järgmisel aastal «Teeme ära» kampaaniat tule, kuna see annaks reostajatele ainult hoogu juurde, vahendasid

ERR Uudised

ERRi raadiouudiseid.

«Kui selliseid koristusaktsioone teha, siis võiksid need olla kohaliku omavalitsuse või mõne muu organisatsiooni poolt algatatud,» ütles Salm.

Tema hinnangul hoiaks see ära, et prügistajad saaksid karistamatult tegutseda, sest kõik koristatakse ära.

Salm ütles, et käis Tartumaal neis paigus, kus varem asusid ebaseaduslikud prügilad ning tunnistas olukorra heaks. «Peaks ütlema, et väga positiivne pilt oli,» märkis ta.

ELFi juht kinnitas samuti, et prügi koristamise vajadusest on aru saadud ja koostööd on lubanud teha linnade liit, omavalitsuste liit ning jäätmekäitlejate liit, kelle ülesanne on ka vedada ära prügi kevadise kampaania ajal rajatud lipujaamadest.

Juhul kui märgatakse uusi ebaseaduslikke prügilaid, tuleks sellest teatada kohalikule omavalitsusele või keskkonnainspektsiooni valvetelefonil 1313.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles