Eesti kaitseväelane sai Afganistanis raskelt haavata

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe peastaabi ülem kolonel Neeme Väli koos Eesti jalaväelastega rännakul Helmandi provintsis Afganistanis.
Kaitseväe peastaabi ülem kolonel Neeme Väli koos Eesti jalaväelastega rännakul Helmandi provintsis Afganistanis. Foto: Kaitseväe peastaap.

Afganistani valitsusvastased mässulised ründasid täna õhtupoolikul Helmandi provintsis Nad-e-Ali piirkonnas jalgsi patrullivaid Eesti kaitseväelasi.

Kaks NATO operatsioonil osalevat Eesti kaitseväelast said isevalmistatud lõhkekeha plahvatuses vigastada.

Üks kaitseväelane sai vigastada raskelt, teise kaitseväelase vigastused on kerged. Rühma parameedik andis haavatutele kiirelt esmaabi, raskelt haavatud kaitseväelane toimetati kontrollpunkti Brekna  ning sealt edasi helikopteril Camp Bastioni sõjaväebaasi kolmanda taseme välihaiglasse, kus teda opereeriti.

Raskelt haavata saanud kaitseväelase lähedasi on juhtunust teavitatud. Tema seisund on raske. Liitlaste meedikud toimetavad haavatu esimesel võimalusel Ühendkuningriiki, Birminghami sõjaväehaiglasse.

Kaitsevägi ei avalda haavatute nime ja vigastuste iseloomu, sest isikuandmete kaitse seadus keelab avaldada delikaatseid isikuandmeid.

Eesti jalaväekompanii Estcoy-12 alustas teenistust Afganistani lõunaprovintsis Helmandis mai algul. Eesti kaitsevägi osaleb Afganistanis NATO rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast ja teenib rahutus Helmandi provintsis alates 2005. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles