USA välisminister kiitis Hiinat

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Hillary Clinton ja Hiina välisminister Yang Jiechi
USA välisminister Hillary Clinton ja Hiina välisminister Yang Jiechi Foto: SCANPIX

USA välisminister Hillary Clinton kiitis täna Hiinat ja Kagu-Aasia riikide assotsiatsiooni (ASEAN) Lõuna-Hiina merega seotud pingete maandamise püüdluste eest, vahendab AFP.

Viimastel kuudel on kõige olulisemaks diplomaatiliseks küsimuseks Aasia regioonis muutunud vastakad seisukohad Lõuna-Hiina mere osas, mida peetakse nafta ja gaasirikkaks ning globaalse kaubanduse seisukohalt oluliseks laevateeks. Lõuna-Hiina merele või selle osadele on põrkuvaid huvisid Hiinal, Filipiinidel, Vietnamil, Malaysial, Bruneil ja Taiwanil.  

Kolmapäeval teatasid Hiina ja kümme ASEAN-i riiki saavutatud läbimurdest, kinnitades rea suuniseid, mille eesmärgiks on pingeid maandada. Hiina välisminister Yang Jiechi sõnul aitavad need suunised regioonis tagada rahu ja stabiilsust.

Täna teatas Jiechi, et USA peab Hiina territoriaalset terviklikkust austama, hoolimata Lõuna-Hiina merega seotud pingetest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles