Reporter.ee: IRL otsib lahendusi Pärnu rahamurele

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Rahapuuduses vaevleva Pärnu linna kulude optimeerimiseks soovitab Isamaa ja Res Publica Liidu Pärnu esindus vähendada linna osalusega ettevõtete juhtkondadesse kuuluvate inimeste hulka.

Täna tegi IRL arupärimise linnapea Mart Viisitammele, kus taheti teada, kui suuri summasid makstakse linnaettevõtete juhtidele, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Kui IRL tegi ettepaneku linna veega tegelevad ettevõtted ühendada üheks ettevõtteks, siis meie käest küsiti, et kus on meie argumendid,» rääkis Raul Sarandi IRList

Pärnu linnapea ei ole oma 60 000 krooni suuruse palgaga kõige kõrgemini tasustatud ametnik, Pärnu endine linnapea ja taastusravikeskuse Estonia juht Vello Järvesalu teenib kuus umbes 10 000 krooni rohkem, teatas uudistesaade.

«Estonia juhi palk on 46 000 krooni kuus, aga meedias kõlanud väited, et Estonia juht saab üle 20 000 krooni kuus veel mingisuguseid hüvitisi, on täielikult väär,» teatas Pärnu volikogu esimees Ahti Kõo. «Nende hüvitistena ongi mõeldud komandeeringukulusid, bensiinikulusid, auto liisimist, telefoni...»

Pärnu linnaettevõttena tegutseva taastusravikeskuse Sõprus juht peab kõik jutud rääkima ja sõidud sõitma veidi üle 1000 krooni eest, teatas Reporter.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles