Golovatov ootab Vene justiitsministeeriumi vastusamme

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13. jaanuar 1991. Vilniuses.
13. jaanuar 1991. Vilniuses. Foto: SCANPIX

Kunagine KGB Alfa üksuse juht Mihhail Golovatov ütles intervjuus Vene uudisteagentuurile RIA Novosti, et on veendunud, et Moskva ei luba kunagi tema väljaandmist Leedule, vahendab ajaleht Lietuvos rytas.

«Ma loodan, et Vene välisministeerium ja Venemaa juhtkond reageerivad mingil moel mu kinnipidamisele Austrias,» lisas Golovatov. «See võib olla protestinoot Leedule või mõni muu avaldus.»

1991. aasta Vilniuse teletorni veresauna korraldamises süüdistatav endine KGB polkovnik avaldas imestust selle üle, et kui Venemaa on Nõukogude Liidu pärija ja tema on Venemaa kodanik, pole justiitsministeerium Moskvas siiani teinud midagi tema kaitseks.

«Riik peab kaitsma oma sõdureid, kes panid oma elud ohtu täites eriülesandeid võitluses terrorismi ja ekstremismiga,» leidis Golovatov. «Kui see juhtum jõuab Haagi kohtusse, võin selleks täna olla mina ja homme juba kümneid tuhandeid samasuguseid inimesi. Täna Leedu, homme Läti või Eesti!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles