President Ilves tänas pantvangide lähedasi ja riigiametnikke

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pantvangist pääsenud kinkisid presidendile palvehelmed.
Pantvangist pääsenud kinkisid presidendile palvehelmed. Foto: Toomas Volmer

President Toomas Hendrik Ilves kohtus täna presidendi kantselei roosiaias enam kui sada päeva Liibanonis ja Süürias pantvangistuses olnud seitsme Eesti kodaniku, nende lähedaste ning eestlaste vabastamiseks edukat tööd teinud riigiametnikega.

«Tere tulemast teile, kes te olite pikka aega ja vastu tahtmist Eestist ära,» pöördus president Ilves seitsme Eesti kodaniku poole.

Ilves tänas hättasattunud kaasmaalaste lähedasi, «kes usaldasid selles keerulises olukorras Eesti riiki ja meie ametnikke, olid kannatlikud ja toetavad meie erinevatele ametkondadele».

President Ilvese sõnul kuulub tema eriline tänu aga riigiametnikele, kes ilmutasid pantvangikriisi õnnelikus lahendamises tõelist professionaalsust ja pühendumust.

«Mitmed teist jäävad paratamatult üldsusele anonüümseteks ja teie fotod ei ole ajalehtedes, aga teadke – ma olen uhke teie kõigi üle, te olete tõesti head,» ütles riigipea täna Kadriorgu kutsutud välisministeeriumi, Kaitsepolitseiameti, Teabeameti ja Riigiprokuratuuri ametnikele, kes vahetult ning igapäevaselt töötasid seitsme Eesti kodaniku vabastamise nimel.

Pantvangis olnud seitse Eesti kodanikku kinkisid riigipeale ehtekunstnik Harvi Varkki kujundatud palvekee, mis valmis tänavu 31. märtsil, nädal pärast eestlaste pantvangistamist Liibanonis. Palvekee helmestel on kõigi nende nimed ning Harvi Varkki sõnul: «Palvekee kui tööriista missioon on hetkel lõppenud. Nüüd valvab ta nende noorte eesti meeste, nende lähedaste ning kõigi hädasolijate käekäiku.»

Vahetult enne pantvangis olnud ratturite jõudmist presidendilossi juurde saabus sinna kuueliikmeline rattaturistide grupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles