Eesti asjur Norras: kardetakse uusi plahvatusi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra pealinnas toimunud pommiplahvatus.
Norra pealinnas toimunud pommiplahvatus. Foto: Sxcanix

Eesti ajutine asjur Norras Maija Tasa-Aun ütles, et praegu kardetakse Oslos kõige rohkem seda, et pomme võib olla veel.


«Praegu arvatakse, et peale selle ühe pommi, mis kõige rohkem kahju tekitas, olevat kinnitamata andmetel olnud parlamendihoone läheduses olnud teine plahvatus, mida meie küll oma saatkonnas ei kuulnud. Esimest me kuulsime väga selgelt. Pommigrupp kammib praegu neid valitsushooneid läbi, sest arvatakse, et pomme võib olla veel,» rääkis Tasa-Aun «Aktuaalsele kaamerale».

Ta kirjeldas, et Eesti suursaatkond jääb plahvatuskohast veidi eemale. «Me oleme siin kuningalossi taga, nii et meie ja sündmuskoha vahele jäävad kuningaloss ja park. Me näeme ja kuuleme sõjaväe-, politsei- ja kiirabiautosid sinnapoole liikumas. Ka kuningalossi tagune on politseilintidega piiratud ja ka meie tänav on liikluseks suletud. Meist kaks maja edasi asub peaministri residents, aga praeguste andmete kohaselt on kõik valitsusliikmed ohutus kohas ja terved,» lausus diplomaat.

Ta lisas, et nende vaateväljas on näha, kuidas autod sõidavad ja tänaval kõnnivad poekottidega inimesed, nii et sealpool nad kriisiolukorda ei tunneta. Kuigi kohalikust ajakirjandusest selgub, et kaos on päris suur ja politsei juhatab inimesi kesklinnast välja.

Kuna Oslos gaasi ei kasutata, siis on gaasiplahvatuse võimalus välistatud ning kahtlustatakse üsna üheselt pommi. «On mingid spekulatsioonid, mis ütlevad et inimesed nägid mingisugust veokit, mis võis olla autopomm. Aga politsei pole seda kinnitanud,» ütles Tasa-Aun.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles