Tulistaja korraldas noortelaagris veresauna

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utøya saar, kus tulistamine aset leidis.
Utøya saar, kus tulistamine aset leidis. Foto: SCANPIX

Eile pealinnast loodesse jääval Utøya saarel toimunud noortelaagris tule avanud mees tappis Norra politsei teatel vähemalt 84 noorukit.

Vahetult pärast pealinnas Oslos toimunud ja vähemalt seitse inimelu nõudnud pommiplahvatust saabus Utøya saarele politseivormis mitme relvaga varustatud mees, kes avas tule noorte pihta, kes olid kogunenud traditsioonilisele Tööpartei suvelaagrisse, vahendas BBC.

Varem teatasid võimud, et rünnakus sai surma vähemalt kümme inimest, kuid möönasid, et osa umbes 560 laagrilistest püüdis jõuda ujudes maismaale ja võisid põgenedes hukkuda. Politsei sõnul võib ohvrite arv veelgi tõusta.

«Esmalt tulistas ta inimesi saarel. Pärast hakkas tulistama ka vette põgenenud inimesi,» kommenteeris üks noortelaagris osalenu Elise uudistevõrgule AP. Paljud noored varjasid end tulistaja eest puude või kivide taha ning sulgesid end siseruumidesse.

Laagrit pidi täna külastama ka peaminister Jens Stoltenberg, kes eilsetes rünnakutes viga ei saanud. Eilsel pressikonverentsil ei soovinud valitsjuht spekuleerida, kas tema võis olla rünnakute sihtmärgiks.

Politsei töötab versiooni kallal, mille kohaselt pani nii pommirünnaku kui ka Utøya saare tulistamise toime sama inimene. Kahtlusalune on 32-aastane Norra kodanik, kuid täpsemaid andmeid tema kohta pole uurimisele viidates avalikustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles