President Ilves avaldas Norrale kaastunnet

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Toomas Huik

President Toomas Hendrik Ilves avaldas Norrale kaastunnet ja toonitas, et sel sel ülimalt traagilisel tunnil on tema ja kogu Eesti mõtted Norraga.

«Sel väga raskel ja ülimalt traagilisel tunnil on minu ja kogu Eesti mõtted teiega. Olen šokeeritud Norrat tabanud kohutavast tragöödiast,» kirjutas Ilves. «Lein, kurbus ja mõistmatus on mind vallanud, kui mõtlen inimelusid nõudnud pommiplahvatusele Oslos ning väga paljudele ohvritele Utøya saarel.»

Ilves lubas, et Eesti ulatab neil traagilistel päevadel Norrale kaastundekäe.

«Teile kuuluvad meie toetussõnad,» kirjutas president Toomas Hendrik Ilves kaastundeavalduses Norra kuningale Harald V-le, avaldades kaastunnet kõigi hukkunute lähedastele ning soovides kõigi vigastatute kiiret paranemist.

«Nii nagu kurjus ei võida kunagi päriselt headust, ei õnnestu koletutel ja arusaamatutel kuritegudel sulgeda meie avatud ühiskondi, vaid need hoopis süvendavad meie pühendumust demokraatliku ühiskonna põhimõtetele,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles