Norra peaminister kohtus veresaunast pääsenutega

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Norra peaminister Jens Stoltenberg külastas haiglat, kuhu viidi eile Utøya saarel toimunud veresaunas kannatanud ning kohtus pääsenutega.

BBC teatas täna veidi pärast kella 14, et politsei pidas ajal, mil peaminister Jens Stoltenberg kohtus Sundvollenis veresaunast pääsenutega kinni ühe isiku.

Reutersi teatel ütles käeraudadesse pandud kahekümnendates eluaastates mees ajakirjanikele, et politsei pidas ta kinni, kuna tal oli taskus nuga. Enda sõnul on ta Stoltenbergi Tööpartei noortekogu liige. Mehe väitel kandis ta nuga, et kandis end turvalisemalt tunda.

Pealinnast Oslost loodes asuval väikesaarel sai eile toimunud tulistamises AFP teatel surma vähemalt 84 inimest. Enamik ohvreid on noored vanuses 14-19, kes osalesid Utøyal toimunud Stoltenbergi juhitava Tööpartei iga-aastasel noortelaagris.

Politsei sõnul võib ohvrite arv veelgi tõusta, kuna päästjad otsivad endiselt kadunuid. Samuti on piirkonda saadetud tuukrid, kuna paljud noored püüdsid saarelt ujudes põgeneda.

Pealtnägijate sõnul kestis tulistamine saarel umbes poolteist tundi. Politsei töötab versiooni kallal, mille kohaselt pani nii pommirünnaku kui ka Utøya saare tulistamise toime 32-aastane kahtlusalune, kes on Norra kodanik.

Täna pidi suvelagrit külastama ka peaminister Stoltenberg, kes on juhtunut nimetanud rahvuslikuks tragöödiaks. «Noorteparadiis muutus paari tunniga põrguks,» lausus rünnakut õudusunenäoks nimetanud Stoltenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles