Norra meedia: ründajal võib olla kaasosaline

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Norras toimunud rünnakutes sai surma vähemalt 91 inimest.
Eile Norras toimunud rünnakutes sai surma vähemalt 91 inimest. Foto: SCANPIX

Norra tabloidlehe VG andmetel võib 32-aastasel kahtlusalusel, keda seostatakse vähemalt 91 inimelu nõudnud rünnakutega Oslos ja Utøya saarel olla ka kaasosaline.

«Meieni jõudis just info veel ühe võimaliku tulistaja kohta. Me töötame selle nimel, et teha kindlaks, kas juhtunuga võib olla seotud ka teine tulistaja,» ütles Oslo politsei esindaja Einar Aas VG-le.

Uudisteagentuur AP viitas varem veresaunast pääsenutele, kelle sõnul oli saarel ka teine tulistaja, kes ei kandnud politseivormi.

BBC teatas täna veidi pärast kella 14, et politsei pidas ajal, mil peaminister Jens Stoltenberg Sundvollenis veresaunast pääsenutega kohtus kinni ühe isiku.

Reutersi teatel ütles käeraudadesse pandud kahekümnendates eluaastates mees ajakirjanikele, et politsei pidas ta kinni, kuna tal oli taskus nuga. Enda sõnul on ta Stoltenbergi Tööpartei noortekogu liige. Mehe väitel kandis ta nuga, et kandis end turvalisemalt tunda.

Norra võimud on esitanud süüdistuse 32-aastasele norralasele Anders Behring Breivikile, keda seostatakse nii seitse inimelu nõudnud pommiplahvatusega Oslo valitsuskvartalis kui ka Utøya saarel toimunud tulistamisega, mille käigus sai surma vähemalt 84 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles