Reuters: kahtlusalune ostis suures koguses väetist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik Foto: SCANPIX

Uudisteagentuuri Reuters andmetel ostis Norras eile toimunud rünnakutes kahtlustatav mees mais suures koguses väetist, millest teoreetiliselt on võimalik valmistada ka pommi.

32-aastasele kahtlusalusele Anders Behring Breivikile kuulub taimekasvatusega tegelev ettevõte, mida varustas väetisega firma nimega Felleskjøpet Agri. Selle esindaja ütles Reutersile, et 4. mail toimetati Breiviki ettevõttele kuus tonni väetist.

«Kuus tonni väetist on tavalisele põllumajandusettevõtte jaoks väike kogus ja tavaline tellimus,» lisas Felleskjøpet Agri esindaja Oddny Estenstad, kes ei täpsustanud, mis tüüpi väetisega oli tegu.

Estenstadi sõnul ei tunne ta Breiviki isiklikult, kuid tellimus oli esitatud korrektselt ja selles polnud midagi kahtlast.

Eile Oslo valitsuskvartalis toimunud pommiplahvatus nõudis vähemalt seitse inimelu. Politsei kahtlustab, et lõhkekeha oli paigutatud ühte autosse.

Väidetavalt leidsid julgeolekutöötajad lõhkematerjali ka Utøya saarelt, kus eile toimunud veresaunas sai surma vähemalt 84 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles