Eesti-Norra parlamendirühm ja Ergma avaldasid Norrale kaastunnet

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra pealinnas toimunud pommiplahvatus.
Norra pealinnas toimunud pommiplahvatus. Foto: Sxcanix

Riigikogu Eesti-Norra parlamendirühma esimees Olga Sõtnik ja riigikogu esimees Ene Ergma avaldasid Norrale kaastunnet.

Ergma  saatis Norra parlamendi Stortingi esimehele Dag Terje Andersenile kaastundeavalduse ja väljendas oma sügavat kurbust seoses Norrat tabanud šokeeriva tragöödiaga.

«Ei ole sõnu, millega kirjeldada Utøya suvelaagris ja Oslo pommiplahvatuses toimunud kohutavat tragöödiat ning mõista leina ja valu, mis on tabanud hukkunud inimeste lähedasi ja šokeerinud oma kohutava sõnumiga kogu Norra rahvas,» kirjutas Ergma. «Enamik hukkunuid olid noored, kes polnud jõudnud oma iseseisvat elu veel alustadagi. See teadmine on talumatu. Palun võtke vastu sügav kaastunne riigikogu ja isiklikult minu enda poolt. Oleme sel raskel ajal teiega nii oma mõtteis kui ka südameis.»

Sõtnik avaldas parlamendirühma nimel sügavat kaastunnet Norra suursaadik Lise Kleven Grevstad’ile.

«Eilne mõttetut vägivallaakt näitab, et ka kõige turvalisemad riigid  ei ole kaitstud üksikute inimeste  äärmusliku mõtteviisi ja ohtlike tegude eest. Sellisel vägivallal ei tohi olla kohta ja me oleme sel raskel ajal mõttes koos Norra rahvaga,» ütles Sõtnik.

Eesti-Norra parlamendirühma kuuluvad Sõtnik, Helmen Kütt, Urmas Klaas, Valeri Korb, Lauri Laasi, Aadu Must, Urve Palo, Kadri Simson, Tarmo Tamm ja Yana Toom.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles