Kilk: Tarand sihib europarlamendi asepresidendi kohta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna kogunemine Tallinna volikogus. Keskerakonna presidendikanditaat Indrek Tarand.
Keskerakonna kogunemine Tallinna volikogus. Keskerakonna presidendikanditaat Indrek Tarand. Foto: Priit Simson

Ettevõtja Rein Kilk rääkis, et temale teadaolevalt soovib üksikkandidaadina Euroopa Parlamenti pääsenud Indrek Tarand saada jaanuaris üheks esinduskogu 14 asepresidendist ning tema kandideerimine Eesti presidendiks on vaid CV esinduslikumaks muutmiseks.

«Indrek Tarandi kandideerimises presidendiks tundub nagu mingi lüli puudu olevat, see meenutab nagu kummalist sõda, kus sõjakuulutuse järel mängiti vastaspoole ärritamiseks muusikat ja mehed istusid kaitseliinide taga,» kirjeldas Kilk Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Praegu peaks käima palav debatt, aga seda ei käi,» nentis ta.

«Kummalisim selle nädala teade oli, et kui küsiti Tarandilt, kas on koos tema ja Keskerakonna ühiste seisukohtade platvorm, siis Tarand ütles, et mis platvorm?, et ahh see, et mina ei tea midagi, et eks nad midagi seal panevad kokku ja las ta olla – et kas see pole kummaline?» küsis Kilk.

Tal oli ka seletus Indrek Tarandi kummalisele käitumisele olemas.

«Nimelt valitakse Euroopa Parlamendile rotatsiooni korras asepresidente, neid on neliteist ja minu teada Indrek soovib kandideerida, ma pole temaga küll sellest rääkinud,» sõnas Kilk.

«Need valimised on jaanuari keskel, asepresidendid valitakse 2,5 aastaks, ta kavatseb kandideerida seal ja tahab minna sinna hea CVga: olla Euroopa Liidu riigi reaalne presidendikandidaat, kes on valimistel viimases voorus tulnud kahe parima sekka, pole paha lisandus,» tõdes Kilk.

«See oleks ju tore, kui ta saaks Euroopa Parlamendi asepresidendiks. See selgitaks kummalist kampaaniat, kus kampaaniat pole... kuu aega on valimisteni jäänud ning tõesti üks debatt on vist ka kokku lepitud,» rääkis ettevõtja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles