Saareelanikud päästsid viis laagrilist surmast

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad otsivad endiselt Utøya saarel toimunud tulistamise ohvreid.
Päästjad otsivad endiselt Utøya saarel toimunud tulistamise ohvreid. Foto: SCANPIX

Utøya naabersaare elanikel õnnestus päästa mitu tulistamise eest põgenenud laagrilist enne kui politseil õnnestus tulistaja kinni pidada.

Tyrifjordeni järvesaarel toimunud suvelaagrisse oli kogunenud sadu noori. Reedel avas paadiga Utøyale saabunud politseivormis püssimees aga ootamatult nende pihta tule, tappes viimastel andmetel vähemalt 85 kokkutulekul osalenut.

«Me nägime kaldal abi vajavaid inimesi, kes meile lehvitasid,» kirjeldas Utøya naabersaarel puhkust veetnud Helga, kelle sõnul jõudsid nad saarele enne politseinikke, kirjutas BBC.

«Me sõitsime sinna ja võtsime kaasa viis noort. Üks tüdruk oli jalga haavata saanud, tema jalg oli murdunud. Kolm lastest olid terved, aga šokis,» kirjeldas Helga. «Me pidime minema toimetama poisi, kes oli peaaegu surnud. Me viisime ta paati ja sõitsime mandrile.»

Helga kinnitusel oli püssimees endiselt vabaduses, kui ta saarele saarele jõudis. Väidetavalt kestis tulistamine poolteist tundi, enne kui saarele saabunud julgeolekutöötajatel õnnestus tulistaja tabada.

«Ma mõtlesin sellele alles pärast, et ta tulistas paate ja vees ujuvaid inimesi. Sellele mõelda oli vastik,» lisas Helga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles