Norra politsei korraldas Oslos haarangu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra politsei tänane haarang.
Norra politsei tänane haarang. Foto: SCANPIX

Seoses Norrat üleeile tabanud rünnakutega korraldasid julgeolekutöötajad pealinnas Oslos haarangu.

«Ma võin ainult kinnitada, et me oleme läbi viimas politseiaktsiooni Oslo idaosas asuval aadressil,» teatas politsei esindaja Anders Fridenberg uudistevõrgule AFP. «See on seotud terrorismijuurdlusega,» täpsustas Fridenberg.

Norra suurima ajalehe Verdens Gang andmetel toimus erioperatsioon Sletteløkka piirkonnas ja selle viisid läbi terrorismivastase üksuse Delta töötajad. Kohale saadeti ka pommirühm.

Norra politsei pidas haarangu käigus ajutiselt kinni mitu inimest, kes hiljem vabastati. Haarangu käigus lõhkeainet ei leitud.

Võimud on esitanud süüdistuse terrorismiga seotud tegevustes 32-aastasele norralasele Anders Behring Breivikile. Meest seostatakse nii seitse inimelu nõudnud pommiplahvatusega Oslo valitsuskvartalis kui ka Utøya saarel toimunud tulistamisega, mille käigus sai surma vähemalt 85 inimest.

Breivik on pommiplahvatuse korraldamise ja tulistamise ka üles tunnistanud, kuid ei pea seda kuriteoks. Mehe väitel tegutses ta üksinda, kuid politsei kinnitusel peab tema väiteid kontrollima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles