«Olukorras riigis»: Keskerakonna ja Tarandi ühisdeklaratsioon ei huvita kedagi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kus on Indrek Tarandi ja Keskerakonna ühisosa?
Kus on Indrek Tarandi ja Keskerakonna ühisosa? Foto: Priit Simson

Raadio 2 saates «Olukorras riigis» arutleti, et miks pole senini valminud Keskerakonna ja Indrek Tarandi ühisdeklaratsiooni, mida on juba mõnda aega oodatud.

Anvar Samost tõstis esile, et BNSi ajakirjanik püüdis kätte saada Tarandi ja Keskerakonna ühisdeklaratsiooni, kuid ei suutnud, sest Tarandi sõnul olla see Keskerakonna teema ja ettevõtmine.

«Mina olen sellest sõnast teistmoodi aru saanud, et tegemist on kahepoolse ettevõtmisega. Kuid ei tunne Keskerakonna siseelu, et äkki seal on ühepoolsed ja see näitab, kui hästi on Tarand Keskerakonda integreerunud,» nentis Samost.

Samosti sõnul ei teadnud sellest deklaratsioonist aga ka ükski Keskerakonna juhatuse liige, kellele ajakirjanik helistas.

«Ainus naljahammas oli Jüri Ratas, kes ütles, et helistage Edgar Savisaarele. Ratase maine tõusis, sest ta tegi konkurendi suhtes pisut nalja, sest kõik teavad, et Savisaar ei võta toru,» nentis Samost. «Kadri Simson jäi veel ebamäärasemaks.»

Kalle Muuli tõstis esile, et Samost on mõnikord ironiseerinud ajakirjanduse üle, mis teeb uudiseid stiilis «Päästjad päästsid kassipoja».

«See deklaratsiooni ärajäämine on täielik pseudouudis – ei juhtunud midagi, mis poleks muutnud midagi,» sõnas Muuli. «Taevale tänu, ärge tehke seda deklaratsiooni, see on täiesti mõttetu, jama ja ei huvita tegelikult kedagi peale teie endi, et saate seda lollust teha. Täitsa tore, et see ära jäi.»

Samost rõhutas aga, et kui isik osaleb presidendivalimistel, siis on laiemal ringil siiski huvi teada saada, et mida see inimene teisiti teeb kui praegune president.

«Mille üle siis debateeritakse? Presidendikandidaadil võiks olla seisukohad, oleks loogiline, et selgitatakse seda ühisosa,» sõnas Samost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles