Kultuuriministeerium loobub autoriõigustega tegelemisest

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kultuuriministeerium loobub autoriõigustega seotud tegevuste koordineerimisest ja korraldamisest ning annab need üle justiitsministeeriumile.

Justiitsministeerium hakkabd edaspidi tegelema nii autoriõiguse valdkonna korraldamisega laiemalt kui ka selle õigusloomega, et tagada autoriõiguse süsteemsem edasiarendamine koos teiste eraõiguse valdkondadega, sh rahvusvahelise õigusega seonduvates küsimustes, seisis määruse seletuskirjas.

Autoriõiguse valdkonna lisandumisega justiitsministeeriumi pädevusse lisatakse kultuuriministeeriumi eelarvest justiitsministeeriumi eelarvesse tegevuskuludeks 9026 eurot ja justiitsministeeriumi 2012. aasta eelarvesse tegevuskuludeks 21 846 eurot.

Justiitsministeeriumi järgmise aasta eelarvesse lisandub eraldisena Eesti riigi eest ka WIPO (Ülemaailmne Intellektuaalomandi Organisatsioon) liikmemaks. Käesoleva aasta eest maksti kultuuriministeeriumi eelarvest liikmemaksu 8895 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles