Scotland Yard uurib Breiviki seotust Briti äärmuslastega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scotland Yard uurib Norra veretöö korraldaja seotust Briti paremäärmuslastega
Scotland Yard uurib Norra veretöö korraldaja seotust Briti paremäärmuslastega Foto: SCANPIX

Londoni politsei Scotland Yard uurib möödunud nädala reedel Norras aset leidnud massitapmiste toimepanija võimalikku seost  Suurbritannia paremäärmusliku rühmitusega.

Scotland Yardi esindaja kinnitusel uurimine alles käivitus ning saadud informatsiooni veel ei avalikustata, vahendas mtv3.fi.

Scotland Yard ei kinnitanud ega lükanud ümber, kas tapatööd omaks võtnud 32-aastasel norralasel Anders Behring Brevikil on seoseid Briti saartel tegutsevate paremäärmuslike rühmitustega.

Briti väljaande The Guardian andmetel on Breivik olnud kontaktis paremäärmusliku rühmitusega English Defence League (EDL).

EDL eitas oma koduleheküljel kontakte Breivikiga. «Eitame, et EDLi ja Breiviki vahel oleks suhtlust olnud,» seisab leheküljel, kus kirjeldatakse Breiviki kui loomsete instinktidega mõrvarit.

«Inglise toorid nagu ka Norra parempoolsed parteid, on kaotanud oma usaldusväärsuse võrreldes tõeliste konservatiivsete erakondadega nagu FrP (Norra Progressipartei - toim.), Geert Wildersi PVV (Hollandi Vabaduspartei – toim.) jt, mida võib nimetada tõeliselt konservatiivseks kogu oma kultuuris,» kirjutas Breivik möödunud aastal ühe konservatiivse Norra väljaande veebilehele.

Briti ajalehe The Daily Telegraph andmetel nimetas Breivik oma mentoriks inglasest meest, keda ta nimetas Richardiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles