Salatiports forelliga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salatiports forelliga
Salatiports forelliga Foto: Toit&Trend

4 portsu

30 min

290 kcal

4x 150 g nahaga forellifileed,

2 suvikõrvitsat, pikuti viilutatud

rapsiõli

250 g kirsstomateid, või sektoritena suuremaid tomateid

¾ pikast kugist,  peenteks ribadeks lõigatud

1 porgandit, ribadeks lõigatud, 1 punane ja 1 kollane paprika, ribadeks lõigatud

paar peotäit salatilehti, karbitäis idusid

1 sidrun, sektoriteks lõigatud

Kastmeks: Kuumuta keema 5 dl riisiäädikat + 1,5 dl vett, 3 sl suhkrut, 1 viilutatud küüslauguküüs ning ribadeks lõigatud 2 cm pikkune kooritud ingverijupp. Madalda kuumust ja keeda kuni sukur lahustunud. Lisa tsipake soola ning jahuta segu. Riivi kastme hulka nüüd 1/3 pikast kurgist, peotäis hakitud rohelist sibulat ning 1 punane, seemnetest puhastatud ja hakitud tsillikaun.

Pintselda kalapalad õliga ning prae nahaga pool alustuseks all, mõlemalt poolt kuldseks ning seest küpseks. Puhasta pann ja pintselda suvikõrvitsaviilud mõmelat poolt õliga. Prae need mõlemalt poolt 3 minuti jagu. Tõsta jahtuma. Sega kõika ained kokku ja aseta kala salatile. Nirista kurgikaste peale ja serveeri kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles