Soome leht pahandas Norra tragöödiat lahates lugejaid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik Foto: SCANPIX

Soomes Tamperes ilmuv ajaleht Aamulehti põhjustas pahameeletormi, seostades Norras kaks terroriakti korraldanud Anders Behring Breiviki motiive mehe väidetavalt kesise armueluga.

Nimelt ilmus Aamulehtis laupäeval kolumn pealkirjaga «Tüdruku puudumine mürgitas meele», mille autor analüüsib nii Breiviki kui Soome koolitulistajate Pekka-Eric Auvineni ja Matti Saari tegude võimalikke motiive, vahendab Yle.fi.

Teksti autor leiab, et kolme kurjategijat õhutas veretöödele naise puudumine nende elus. Paljude lugejate arvates on selline lähenemine aga maitselage ja solvav.

Kari Ikonen Aamulehtist ütles, et on lugejate niivõrd ägedast reaktsioonist veidi üllatunud. «Ühest küljest on kolumnile erinevaid reaktsioone tulnud,» ütles ta. «Kirjatüki avaldamisaja suhtes on mitmeid arvamusi. Selle eesmärk oli aga rõhutada, milleni armastuse puudumine halvimal juhul viia võib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles