Hiiumaal Malvastes pühitseti sisse õigeusu kabel

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malvaste kabel Hiiumaal.
Malvaste kabel Hiiumaal. Foto: Kärolyn Kongi/ Hiiu Leht

Hiiumaal Kõrgessaare vallas Malvastes pühitseti sisse õigeusu kabel, mille ajalugu ulatub tegelikult kaugete aastate taha.

Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku metropoliidi Stefanuse ja teiste õigeusu vaimulike Malvaste kabelis läbi viidud tseremoonia ja liturgia kestis kokku viis tundi, vahendab ERR Uudised.

«Kõrgessaare koguduse jaoks on see hetkel ainuke koht, kus koos teenimas käia ja me teame seda, et liturgia on kiriku kese ja seepärast liturgiat teenitakse kirikus ja selleks see kabel meie kogudusele ka vajalik on,» ütles Hiiumaa Apostlik-Õigeusu Kiriku preester Avo Tölpt.

Malvaste kabel on Eestis ainulaadne ning selle ajalugu on pikk ja huvitav – väiksele Malvaste surnuaiale püstitati see puidust vaatamisväärsus 1925. aastal, aga hoone ise on üle saja aasta vana ning pandi kokku endise Puski kaupluse materjalist. Pole täpselt teada, millal kauplusehoone Puskile ehitati, kuid arhiivimaterjalide põhjal arvavad ajaloo uurijad, et see võis olla 1906. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles