Norra minister kiitis kriitika alla sattunud politsei tegevust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilse mälestusrongkäigu järel roosidega ehitud politseiauto Oslos.
Eilse mälestusrongkäigu järel roosidega ehitud politseiauto Oslos. Foto: SCANPIX

Norra justiitsminister Knut Storberget on rahul riigi politsei tegutsemisega reedeste terrorirünnakute järel, öeldes, et korrakaitsjad tegid fantastilist tööd.

«On väga tähtis, et peame maha kriitilise ja avameelse arutelu selle üle, kuidas kogu ühiskond mingis olukorras käitub, ent kõige jaoks on oma aeg,» ütles Storberget täna pressikonverentsil pärast Oslo politseiülematega kohtumist.

Kohalik meedia on Norra politseid kritiseerinud liiga aeglase reageerimise pärast seoses vähemalt 76 inimelu nõudnud massimõrvaga, vahendas AP.

Politsei on tunnistanud, et neil kulus 90 minutit, et jõuda Utøya saarele, kus Anders Behring Breivik laskis maha kümneid Tööpartei noorteorganisatsiooni liikmeid. Politsei ei saanud esialgu helikopteriga saarele sõita, sest kogu kopterimeeskond oli puhkusel. Ohvritel, kes helistasid tapatalgu ajal hädaabikeskusesse, paluti tagasi mitte helistada, sest võimud tegutsesid parajasti Oslo pommirünnakuga.

Eile teatas politsei, et nad lugesid vahetult pärast tragöödiat saarel osa surnukehasid kaks korda, mistõttu pidid nad tapetute arvu langetama 86-lt 68-le.

Storberget lisas, et mitu justiitsministeeriumi töötajat on endiselt kadunud pärast Oslo valitsuskvartalis kärgatanud võimsat pommiplahvatust, milles hukkus praegustel andmetel kaheksa inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles