Ilves tegi Norra saatkonnas avatud kaastunderaamatusse sissekande

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves tegi Norra tragöödias hukkunute mälestuseks kaastunderaamatusse sissekande.
President Toomas Hendrik Ilves tegi Norra tragöödias hukkunute mälestuseks kaastunderaamatusse sissekande. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

President Toomas Hendrik Ilves külastas täna Norra saatkonda Tallinnas ja tegi sissekande möödunud nädalal toimunud tragöödia järel avatud kaastunderaamatusse. Postimees.ee avaldab presidendi kaastundeavalduse muutmata kujul.

«Armas Norra, head sõbrad.

Lein, kaastunne, valu ja mõistmatus on mind vallanud, kui mõtlen ikka ja jälle Utøya saare tulistamise ja Oslo pommiplahvatuse ohvritele.

Eesti leinab koos Norraga ja seisab oma mõtetes ning sõnades teie kõrval. Teie valu on meie valu.

Minu siiraim kaastunne kuulub kõigi hukkunute lähedastele ning minu lootus kuulub kõigi vigastatute ja haavatute kiirele paranemisele.

Andku meile jõudu ja tuge teadmine, et headus võidutseb kurjuse üle, valgus purustab pimeduse ja meie põhjamaine demokraatlik elukorraldus aitab meil ka kõige valusamatest kriisidest lõpuks võitjana välja tulla.

Siiralt teie,

Toomas Hendrik Ilves»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles