Loomi armastavalt emalt viidi tütar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olena Vool (paremal) tütar Marellega kuu aega tagasi Saaremaal. Mõlemad hoidsid toona peos naerutuvisid.
Olena Vool (paremal) tütar Marellega kuu aega tagasi Saaremaal. Mõlemad hoidsid toona peos naerutuvisid. Foto: Liis Treimann

Mullu Saaremaale rajatava loomapargi ideega välja tulnud Olena Voolult (44) võeti ootamatult ära tema üheksa-aastane tütar Marelle ja viidi Tallinna turvakodusse.


Voolu sõnul on 11. novembril juhtunu näol tegu kummalise looga, sest talle ei esitatud tol hetkel lapse äravõtmise kohta ühtki dokumenti.



Vool ei teadnud nimetada ka põhjust, miks Marelle tema juurest ära viidi. Paar päeva varem olevat talle aga tulnud kiri, kus seisis lapse äraviimise põhjus. «Ema ja tütar elavad lehmalaudas ja lapse elu on seepärast ohus,» luges naine ette kirjas seisnud põhjenduse.



Vool lükkas väite tagasi ja rääkis, et oma tütrega on nad elanud üksnes mugavustega hoonetes. Praegu lubab turvakodu emal tütrega suhelda viis minutit päevas telefonitsi.



«Mind süüdistatakse, et Marelle läheb endast välja, kui temaga suhtlen,» ütles Vool.


Kuressaare linnavalitsuse juristi Vilma Kippaki sõnul käis Vool tema jutul esmaspäeval ja linnavalitsuse töötajad praegu tegelevad murega, kas kirjas seisnud põhjendus vastab tõele või mitte.



Kippak lisas, et toimub usin tõendite kogumine.



Lastekaitsetöötajaid Voolu olukorrast teavitanud Kaarma valla sotsiaaltöötaja Liida Kaare ütles, et senisel viisil ei tohtinud lapse elul enam lasta kulgeda. «Emal oleks vaja hetke, et aeg maha võtta,» selgitas ta.



Kaare sõnul hakkab kõik peale sellest, et lapsele ei sobi elu, kus tal ei ole kodu. Praegugi pole Voolul kindlat elamispaika ning ta elab Kuressaare laste ja naiste varjupaigas Laurits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles