Reporter.ee: Hans H. Luige omaste ründamises süüdistatav rõhub alibile

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspress Grupi suuraktsionär Hans H. Luik.
Ekspress Grupi suuraktsionär Hans H. Luik. Foto: Raigo Pajula

Täna oli kohtus Hans H. Luige lähedaste mõrvakatsetes süüdistatav Marek Võrk.


Tänane kohtuistung võttis Marek Võrgu jaoks eriti halva pöörde, kui tunnistajapinki astus vanglas narkootikumidega seoses kolme aastast karistust kandev kurjategija, vahendas Reporter.ee.

Tema ütles, et andis meelega kohtus eelmisel istungil valeütlusi, et mitte Marek Võrgu vastu tunnistada.

Kohtus täna tunnistas mees avameelselt, et teab täpselt, et MarekVõrk süütas Hans H. Luige lähedaste elukohad. Tema sõnul oli süütamine tellitud töö ja instruktsioonid saadeti talle posti teel.

Marek Võrku on viis korda kohtulikult karistatud, sealhulgas 2003. aastal röövimise ja väljapressimise eest koos kurikuulsa Leo Pulstiga, kes kodutult mehelt kääridega kõrvad lõikas.

2006. aasta 27. novembri öösel purunesid Tallinnas Linnamäe teel ja Harjumaal Murastes kolme korteri aknaklaasid ja tubadesse lendasid bensiiniga täidetud süütepudelid.

Kõik elukohad kuulusid meediaärimees Hans H. Luige lähedastele.

Tulekahjus raskeimalt viga saanule tehti naha siirdamine.

Hans H. Luige lähedaste mõrvakatses süüdistatuna istub juba kaks aastat eeluurimisvanglas Marek Võrk, kes aga vannub, et on süütu.

Uue alibi kohaselt väidab Marek Võrk, et viibis kogu öö koos ühe tütarlapsega ning seetõttu ei saanud kortereid süüdata.

Järgmisel istungil tunnistajana kohtusse kutsutav Merli on siiani väitnud, et tema ei mäleta midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles