Ida prefektuur palkab politseinikke ja piirivalvureid juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida prefektuuri juht Aldis Alus.
Ida prefektuuri juht Aldis Alus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Samal ajal kui politsei- ja piirivalveamet plaanib tugistruktuuride töötajate seas läbi viia järjekordset koondamist, on ida prefektuuris vabu töökohti nii piirivalvuritele kui ka politseinikele.

«Ida prefektuur on võtnud viimaste kuude jooksul tööle kokku 15 inimest, seda nii piirivalvebüroosse, korrakaitsebüroosse kui ka kriminaalbüroosse. Augustis vormistatakse tööle kolm uut politseiametnikku. Jätkuvalt on prefektuuril üleval konkursid, millega otsime eelkõige patrullpolitseinikke Ida-Virumaale,» rääkis ida prefektuuri prefekt Aldis Alus

Möödunud aasta ning selle aasta alguse jooksul ida prefektuuri töötajate arv erinevatel põhjustel vähenes, viimaste kuude jooksul on olukord vastupidiseks pöördunud. Prefektuuri töötajate arvu langust võisid põhjustada nii vanemate töötajate pensionile minekud, omal soovil lahkumised, töökoha vahetused ning seadust rikkunud või ebaväärikalt käitunud inimeste vallandamised.

Alus lükks ümber väited nagu muudaks siseministeeriumi prefektuuride staatust määretlev siseministeeriumi eelnõu midagi sisuliselt.

«Prefektuure ei kaotata, muutub vaid prefektuuri juriidiline staatus. Prefektuur kui nimi jääb alles ka 2012. aastal. Nimetatud ümberkorraldusega ei kaasne ida prefektuuris mitte ühegi ametniku koondamiste ega muutu ühegi põhitöö tegija tööülesanded,» selgitas prefekt.

Alus meenutas, et ühendameti loomisest alates on täpsustunud nii ameti kui ka prefektuuride juhtimisprotsessid ning uus muudatus ei too ka tema töös kaasa väga olulisi muutusi. Ta põhjendas eelnõud sellega, et ühendamet alles areneb ning selles etapis on muutused organisatsioonile vajalikud.

«Politsei- ja piirivalveametis viimastel aastatel tehtud muudatused on kõik ühe eesmärgiga – tagada sama raha eest parem turvalisus,» ütles Alus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles