Viljandi suurim tööandja saadab töötajad sundpuhkusele

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

490 töötajaga aktsiaseltsi Viljandi Aken ja Uks tehasest saadetakse novembri lõpul kuni kolm kuud kestvale puhkusele 30 inimest.


Ajal, mil ettevõttel pole tegevust pakkuda, saavad need töötajad veidi üle 2600 krooni kuus, kirjutas

Sakala

.

«Aknatootmises on meil langus olnud igal talvel,» selgitas Viljandi Akna ja Ukse juhatuse esimees Rain Hüva. «Aga tavaliselt oleme selle aja üle elanud, sest teame, et kevadel läheb seis jälle paremaks.»

Nüüd tunnistas Hüva, et ei looda 2009. aasta esimestel kuudel tavapärast aasta algusega kaasnevat kasvu. Ettevõtte juhtkond usub siiski, et varasemad müügi- ja tootmismahud suudetakse taastada. Just sellepärast saadab firma töötajad pikale puhkusele, mitte ei koonda

Viljandi Aken ja Uks pole aiunus ettevõte maakonnas, kus koondatakse või saadetakse sundpuhkusele. Tööinspektsiooni nõusolekul on sel sügisel Viljandimaal rahuldatud kaheksa kollektiivse koondamise taotlust, millega kaotab koha 138 inimest. Osalise tööaja kehtestamist või sundpuhkusele saatmist on lubatud kahel juhul ja see puudutab 42 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles