Väinamere Liinid taotleb reisitellimuse suurendamist

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Muhumaa
Parvlaev Muhumaa Foto: Liis Treimann

Muhumaa ja mandri vahel parvlaevaliiklusega opereeriv Väinamere Liinid taotleb riigilt augusti viimasel nädalal vahegraafikule üleminemist, sest algse tellimuse kohaselt minnakse sügisgraafikule üle juba 22. augustil.

Tegu on esmakordse taotlusega, sest varasematel aastatel on tihedama laevaliiklusega suvegraafik kehtinud alati augusti lõpuni, kirjutas Saarte Hääl.

Kõrghooajal toimub mõlemal poolel ülevedu keskmiselt 26 korda päevas ja sügisgraafikule üle minnes väheneks see arv 15-le.

Viimaste aastate kogemus näitab aga, et suve lõpus reisijate arv drastiliselt ei kahane ning seetõttu tahab ettevõte kehtestada nädalast vahegraafikut, mille kohaselt toimuks päevas keskmiselt 21 ülevedu.

«Kui eelnevatel aastatel olid laevad täis esimesest kuni viimase reisini, siis praegu, teades, et ülipikki ooteaegu ei ole, planeerivad inimesed oma ülesõidu reeglina sobivamatele aegadele ja ei kasuta varahommikusi ega hilisõhtuseid aegu,» selgitas Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles