Festival mõjutab Viljandi liikluskorraldust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Homme algava pärimusmuusika festivali tõttu ei ole tänasest võimalik Viljandi Vabaduse platsil ja Tasuja puiesteel autoga liigelda ega seal parkida. Tavapärane liikluskord taastub esmaspäeval.

Alates tänasest ei saa parkida Vaksali tänavalt Viljandi mõisa peahoone juurde viiva tee ääres, sest lisaks lavatehnikat vedavatele masinatele võivad seda lõiku vajada tuletõrje, kiirabi ja politsei operatiivsõidukid.

Festivali tehnikapealik Peedu Põld rääkis, et tänavu algab festivali lavade ja esinemispaikade ehitus päeva võrra varem kui eelmistel aastatel. Näiteks sai suure festivalitelgi karkass Vabaduse platsile püsti juba esmaspäeva õhtuks.

«Ühest küljest on meil kergem, sest kasutame Kirsimäel sama lava, millel esinesid eelmisel nädalavahetusel Rock Rambi ansamblid. Teisalt on tööd juurde tulnud, sest esimest korda ajaloos ehitame ruuminappuse leevendamiseks Kaevumäele 300-kohalise ajutise tribüüni. Lisaks tuleb lava teha lennukitehasesse,» selgitas Põld.

Tehnikapealiku kava kohaselt saavad kõik esinemispaigad valmis kolmapäeva õhtuks. «Oleme püüdnud tegevuse sättida nii, et festivali avapäevale suuri ja kärarikkaid ehitustöid ei jää.»

Põld avaldas lootust, et autojuhid suhtuvad suurest pärimuspeost tingitud liiklusmuudatustesse mõistvalt ning lubas, et linlaste igapäevaelu püütakse võimalikult vähe segada.

Tuhandeid folgisõpru kokku toov XIX Viljandi pärimusmuusika festival avatakse neljapäeval kell 13 Kaevumäel ning see vältab esmaspäeva varahommikuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles