Keskpäeval oli elektrita 12 000 majapidamist

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal oli täna hommikul elektrita 134 majapidamist.
Pärnumaal oli täna hommikul elektrita 134 majapidamist. Foto: Caro/ScanPix

Kell 12 oli elektrita ligi 12 000 majapidamist. Kõige rohkem oli rikkeid Lääne- ja Ida-Virumaal, kus on vooluta kokku 7000 majapidamist.


Täna öösel tugevnenud tuul tõi kaasa elektrikatkestusi põhilisele Lääne- ja Ida-Virumaal, Jõgevamaal, Harjumaal ja Pärnumaal, teatas Eesti Energia.

Hommikul kell 8 oli Eestis vooluta ligi 4800 majapidamist ja ettevõtet, kell 12 oli elektrita ligi 12 000 majapidamist.

Kõige rohkem oli rikkeid Lääne- ja Ida-Virumaal, kus on vooluta kokku 7000 majapidamist. Peamiseks rikkepõhjuseks on tugeva tuulega elektriliinidele langenud puud. Elektrikatkesusi on kõrvaldamas kõik Eesti Energia ning partnerfirmade rikkebrigaadid.

Kuna prognoos näitab tugeva tuule jätkumist kuni esmaspäeva hommikuni, võib rikkeid tänase päeva ja öö jooksul juurde tulla. Esmajärjekorras parandatakse rikked liinidel, mis varustavad suuremat hulka kliente.

Eesti Energia palub mahakukkunud või vigastatud elektriliinidest teavitada meie rikketelefonil 1343 või hädaabi numbril 112. Maha kukkunud elektriliinile ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna need võivad olla pinge all ning anda elektrilöögi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles