Jõhkardid piinasid Kohtla-Järvel kasse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinniteibitud käppadega kass.
Kinniteibitud käppadega kass. Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Kolmapäeval leiti Kohtla-Järvel kinniteibitud käppadega kass, kes ei saanud iseseisvalt liikuda. Tema liigikaaslane aga visati vastu treppi.

Eesti Loomakaitse Seltsile saabus 20. juulil teade murelikult Kohtla-Järve elanikult, kes märkas päeval kella kahe ja poole kolme paiku korterelamu akna all meeleheitlikult kräunuvat musta-valgekirjut noort kassi, teatas selts. Kassi esi- ja tagakäpad olid tugevalt teibiga kinni seotud, nii et kassil ei olnud võimalik iseseisvalt liikuda.

Sealsamas toimus veel teinegi loomapiinamisjuhtum, kus oletuste põhjal visati kass vastu treppe. Kassil tekkis ninaverejooks ja ta suutis ennast lohistada läheduses asuva põõsa alla.

Mõlemad kassid toimetati samal päeval Kohtla- Järve kodutute loomade varjupaika, sest loomade omanikku ei õnnestunud kohapeal välja selgitada.

Kuna toime oli pandud looma suhtes lubamatu tegu julmal viisil vastavalt loomakaitseseaduse § 4 lg 1 ja karistusseadustiku § 264 lg 3, siis tegi selts politseile avalduse, millega taotleti kriminaalmenetluse algatamist, süüdlaste väljaselgitamist ning karistamist. ELSile teadaolevalt on politsei alustanud ka juba kriminaalmenetlust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles