Kaitseministeeriumi uueks asekantsleriks saab Margus Pae

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeerium.
Kaitseministeerium. Foto: Peeter Langovits

Alates augustist asub kaitseministeeriumi kaitseplaneerimise asekantslerina tööle Margus Pae, kes seni töötas riigikaitse planeerimise osakonna juhatajana.

Kaitseplaneerimise asekantsler koordineerib riigikaitse planeerimise osakonna, kaitseväeteenistuse osakonna ning kaitsevalmiduse ja operatsioonide osakonna tööd, teatas kaitseministeerium.

Margus Pae on lõpetanud Tallinna Ülikooli haldusjuhtimise erialal ning täiendanud ennast erinevatel kursustel välisriikides. Pae on alates 1998. aastast töötanud kaitseministeeriumis erinevatel ametikohtadel ning alates 2005. aastast riigikaitse planeerimise osakonna juhatajana.

Senine, alates 2005. aastast kaitseplaneerimise asekantsler olnud kaptenleitnant Lauri Tumm lahkub alates augustist kaitseväe tegevteenistusest ning siirdub tööle erasektorisse.

Kaitseminister Mart Laar andis ametist lahkuvale kaitseplaneerimise asekantslerile kaptenleitnant Lauri Tummile teenistuskohustuste silmapaistvalt hea täitmise eest täna üle kaitseministeeriumi I klassi teeneteristi.

Kaitseminister Laar ütles teenetemärki üle andes, et asekantslerina on kaptenleitnant Tumm viimase viie aasta jooksul taganud olukorra, kus Eesti sõjalise riigikaitse areng tugineb selgele arengukavale.

Samuti tõstis Laar esile Tummi tööd Eesti esindamisel NATO juures. «Tummi erilisteks teeneteks on Eesti riigikaitse süsteemile eeskujuliku, positiivse ja professionaalse kuvandi loomine liitlaste seas – ta on suutnud Eesti selgelt eristada teistest NATO uusliikmetest,» ütles kaitseminister.

Lauri Tumm alustas tööd kaitseministeeriumis 2002. aastal, juunis 2004 sai temast riigikaitse planeerimise osakonna juhataja kohusetäitja ja alates 2005. aastast on ta kaitseplaneerimise asekantsler. Enne kaitseministeeriumisse suunamist teenis kaptenleitnant Tumm erinevatel ametikohtadel Eesti Mereväes.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles