Eestlanna esitati kriminaalkohtu liikmete assamblee presidendiks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Intelmann
Tiina Intelmann Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti suursaadik Tiina Intelmann on esitatud rahvusvahelise kriminaalkohtu liikmesriikide assamblee presidendi kohale.

Rahvusvahelise kriminaalkohtu (International Criminal Court, ICC) liikmesriigid on otsustanud esitada suursaadik Tiina Intelmanni kandidatuuri järgmiseks kolmeks aastaks ICC liikmesriikide assamblee presidendi kohale, teatas välisministeerium.

Suursaadik Intelmanni kandidatuur on plaanis kinnitada selle aasta 12. detsembril New Yorgis algaval ICC liikmesriikide kohtumisel. Intelmann oli aastatel 2005 kuni 2010 Eesti alaline esindaja ÜRO juures, hetkel on ta Eesti suursaadik Iisraelis ning mitteresideeriv suursaadik Montenegros.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on suursaadik Intelmanni esitamine sellele ametikohale suur rahvusvaheline tunnustus. «Muuhulgas on Intelmann ka esimene naine, kes hakkaks juhtima hetkel 116 liikmesriigist koosnevat assambleed,» lisas ta.

ICC liikmesriikide assamblee otsus suursaadik Intelmanni kandidatuur esitada põhines tema laialdasel rahvusvahelisel ja edukate läbirääkimiste läbiviimise kogemusel suursaadikuna ÜRO ja ka Euroopa Julgeoleku-ja Koostööorganisatsiooni juures.

Suursaadik Intelmann on tegelenud ÜRO ja ICC küsimustega kokku kümme aastat. 2010. aasta suvel viis suursaadik Intelmann edukalt lõpule läbirääkimised ÜRO arenguabisüsteemi tõhustamiseks ja naiste õiguste ning võrdõiguslikkusega tegeleva agentuuri loomiseks.

Suursaadik Tiina Intelmann töötas aastatel 1995-1998 Eesti alalises esinduses ÜRO juures. Kuni 2002. aastani oli Intelmann Eesti suursaadik OSCE juures Viinis. 2003-2005 oli Tiina Intelmann välisministeeriumi asekantsler poliitika- ja pressiküsimustes. Alates 2005. aastast töötas Tiina Intelmann Eesti suursaadikuna ÜRO juures New Yorgis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles