Breivik jäi vahetult enne Oslo plahvatust turvakaamera lindile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Digital Impulsi poe turvakaamera salvestisest hetk pärast Oslo pommiplahvatust. Breiviki asukoha tuvastanud kaadreid pole veel avalikustatud.
Kaader Digital Impulsi poe turvakaamera salvestisest hetk pärast Oslo pommiplahvatust. Breiviki asukoha tuvastanud kaadreid pole veel avalikustatud. Foto: SCANPIX

Norra massimõrvari Anders Behring Breiviki liikumise kohta möödunud reedel on saadud lisainfot, teatab politsei. Breivik on Oslo turvakaameratel näha vaid mõni minut enne plahvatust, vahendab MTV3.

Helsingin Sanomat edastab, et politseiallikate sõnul on turvakaamerad salvestanud reedesed sündmused väga täpselt.

Kõigi lintide läbivaatamine võtab võimude sõnul aega veel nädalaid, praegu on teada, et Breivik parkis oma lõhkeseadmeid täis auto täpselt peaministri kantselei hoone sissepääsu ette Oslo kesklinna valitsuskvartalis. Plahvatus tekitas tänaval maa sisse mitu meetrit laia kraatri.

Pommiekspert Per Nergaardi sõnul oli õnn, et tänava all asub parkla. Seetõttu kandus suur osa plahvatuse jõust allapoole.

«See päästis paljusid inimelusid ja säästis hooneid veelgi suurematest kahjustustest,» ütles Nergaard ajalehele VG. Kui tänava all olnuks kõva maa, oleks vigastused olnud palju suuremad.

Breivik tõi «pommiauto» Oslosse ilmselt juba paar päeva enne reedest rünnakut. Ajalehe Teknisk Ukeblad sõnul sõitis ta autoga oma maakohast Renas pealinna kolmapäeval, 20. juulil. Oma teise auto, mida Breivik kasutas Utøya saarele pääsemiseks, tõi ta Oslo kesklinna neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles