Lang tahab viia Ugala teatri ja teatrikooli ühtse juhtimise alla

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriminister Rein Lang avaldas eilsel kohtumisel Ugala teatri ja Viljandi Kultuuriakadeemia esindajatega arvamust, et teater ja kultuuriakadeemia etenduskunstide osakond tuleks viia ühtse juhtimise alla.

«See oleks ülimalt loogiline, kui ühes linnas paiknevad teater ja teatrikool tegutseksid koos. Noored Ugala tudengid tõstaksid teatri niigi suurt potentsiaali veelgi,» leidis Lang.

Ministri kinnitusel teater on ja jääb oluliseks osaks Viljandi kultuurielus. «Edasisi renoveerimisplaane ja tulevikusuundi silmas pidades oleks äärmiselt mõistlik tuua kogu Viljandi linnas asuv teatrimaailm ühte kohta kokku,» mainis ta.

Lähiajal vaadatakse teatri senised renoveerimisplaanid Langi sõnul üle arvestusega, et hoones leiaks koha ka etenduskunstide alane õppetöö.

Minister avaldas lootust, et selline suund annaks häid tulemusi teatrielus ka laiemalt. «Sellisel moel võrdub üks pluss üks kindlasti vähemalt kolmega ehk jõudude ühendamine tooks kaasa veel kõrgemad tulemused kohalikus ja ka üle-Eestilises kultuurielus.»

Ugala teatri nõukogusse kuuluva reformierakondlasest riigikogulase Kalle Jentsi sõnul avaneb kultuuriakadeemia tudengitel võimalus kasutada Ugala teatri materjal-tehnilist baasi ja prooviruume, samuti saaks kaasata tudengite koolitusprotsessi teatri spetsialiste.

Jents lisas, et sel aastal vaadatakse üle kõik Ugala tulevikuplaanid ning otsustatakse, millised muudatused tuleks kõige selle valguses neisse teha. «Kindlasti muutub seoses sellega ka Ugala renoveerimise projekt. Tulevikuperspektiivis peaks renoveeritud Ugala teater vastama ka kultuuriakadeemia vajadustele,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles