Riia linnapea: me pole kreeklastest kehvemad, las laenuandjad annavad ka meile ajapikendust

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia linnapea Nils Ušakovs.
Riia linnapea Nils Ušakovs. Foto: SCANPIX

Läti peaks rahvusvaheliste laenuandjatega tagasimakse tähtaja pikendamise osas läbirääkimisi pidama, kinnitas Riia linnapea Nils Ušakovs telekanalile LNT.

Linnapea sõnutsi peab Läti sarnaselt Kreekaga rahvusvahelise abipaketi raames oma laenutingimusi endale soodsamaks muutma, vahendas Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne telesaadet «900 sekundit».

«Me näeme, mis toimus Kreekas: kreeklastel õnnestus oma ELi partneritelt ja teistelt doonorriikidelt abile soodsamad tingimused saada. Ma olen kindel, et me ei ole kreeklastest kehvemad ja peaksime laenuandjatega läbirääkimisi pidama, et võiksime vähemalt esimesed maksed edasi lükata,» rääkis Ušakovs.

Linnapea sõnutsi peaks Läti panustama sotsiaalsfääri ehk vähekindlustatud ühiskonnaliikmete toetusse, aga ka äri  arendamisse. «Laenuandjatele on vaja näidata, et edasilükatud raha ei lähe mitte raisku, vaid see kulutatakse asja eest,» märkis ta.

Läti plaanis kevadel Euroopa Komisjoniga laenumaksete tähtaja pikendamist arutada, kuid peaminister Valdis Dombrovskis ja rahandusminister Andris Vilks tõdesid siis, et seda ei ole Lätile soodsatel tingimustel võimalik teha. Lisaks tuleks siis ka abipaketti pikendada.

Sel aastal Läti veel laenu põhiosa tasuma ei pea, aga intressimakse kuluks on tänavu arvestatud umbes 95 miljonit latti. Läti on rahvusvahelise abiprogrammi raames saanud 3,064 miljardit latti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles