Euroopa Kool avab uksed 2013. aasta sügisel

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitunnis.
Koolitunnis. Foto: Panther Media/Scanpix

Kui kõik läheb plaanide kohaselt, siis peaks peamiselt IT-agentuuri töötajate laste jaoks loodud Euroopa Koolis algama õppetöö 2013. aasta 1. septembril.

«Tallinna Euroopa Kool on peamiselt mõeldud Eestisse loodava IT-agentuuri töötajate lastele, aga võimalusena ka välisriikide diplomaatide lastele. Eesmärk on, et nende lastel oleks koht, kus omandada rahvusvahelist haridust, mis võimaldaks ühest riigist teise liikudes sujuvalt haridusteed jätkata,» selgitas haridusministeeriumi pressiesindaja Greete Kempel.

Kui palju on tulevases koolis õpilasi ja õpetajaid, ei ole ministeeriumi kinnitusel hetkel võimalik öelda. «Kui rääkida õpetajate kvalifikatsiooninõuetest, siis eelkõige peavad nad vastama oma koduriigi nõuetele. Kuna tegemist on Euroopa Kooliga, siis on pedagoogilise kvalifikatsiooni kõrval oluline ka keelteoskus. Euroopa Kool on mitmekeelne ja multikultuurne ning õpetaja ettevalmistus peab tagama selles keskkonnas hakkamasaamise. Eelkõige on muidugi oluline, et õpeaja oskaks väga hästi seda keelt, milles ta õpet läbi viib,» rääkis Kempel. Pedagoogide võimalikust palgast rääkides rõhutas ta, et see peab olema piisav, et oleks võimalik leida nõuetele vastavaid õpetajaid.

Kas Euroopa Kooli pääsevad õppima kohalikud lapsed, sõltub pressiesindaja sõnul loodava kooli õppekohtade arvust ja sellest, kui palju neist kohtadest täidetakse agentuuri töötajate ja diplomaatide lastega, kes on Tallinna Euroopa Kooli peamine sihtrühm. Kooli võimaliku õppemaksu suurust ei soostunud ministeeriumi esindaja ennustama, kuna see sõltub nii õpilaste arvust kui ka sellest, kui paljude õpilaste osas panustab rahaliselt Euroopa Komisjon.

Haridusministeerium otsis sel suvel loodava Talllina Euroopa Kooli projektijuhti, kelle ülesandeks on kooli käivitamine. Kes 19 kandidaadist valituks osutus, ei soostu ministeerium enne töölepingu sõlmimist avalikustama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles