Edelaraudtee kiirrong hilines üle kolme tunni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee reisirong.
Edelaraudtee reisirong. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartust Tallinnasse sõitnud Edelaraudtee kiirrong lasi pärast kolme ja poole tunnist viivitust inimestel väljuda Kitseküla peatuses.


Edelaraudtee teenindusjuhi Margus Kehva sõnul ootavad mõlemad Tartu kiirrongid ning üks aeglane rong sissepääsu Balti jaama. Kehva ei oska öelda, millal nad sinna jõuavad.

Samuti ei ole veel otsustatud, kas üldse väljub Tartu-Tallinna suunal liikuv õhtune kiirrong, mis oleneb sellest, mis kell väljub rong Balti jaamast. Kui väljumine on väga hiline, siis Kehva sõnul reis tühistatakse.

Balti jaama sissesõit on takistatud, kuna pöörangud on lund täis. Kehva sõnul seisab reis number 013 Kitseküla peatuses juba üle kahe tunni. Reis number 015 seisab enne Ülemiste perrooni ning reis number 213 seisab Lagedil, seejuures on rongis 150 inimest.

Postimees.ee lugeja sõnul seisis kell 14.20 Tartust väljunud reisirong kolm tundi Aegviidus. Esimesed kaks ja pool tundi seisaku kohta informatsiooni reisijatele ei antud.

Seejärel pääses rong liikvele ning pärast Ülemiste peatust jäi rong Lilleküla kandis pooleks tunniks uuesti seisma.

Reisijatele ei antud viivitusest taas mingit informatsiooni ning poole tunni pärast tagurdas rong kuni Kitsekülani, kus inimesed ühest uksest välja lasti.

Rong oleks pidanud Tallinnasse jõudma kella 20.00 asemel kell 16.29.

Kehva sõnul on teised rongid ilusti jõudnud sihtjaamadesse. Küsimärgi all on aga Türi rong, mis pidi väljuma kell 21.25, kuid pole samuti saanud luba sõita Balti jaama.

Veel teinegi Postimees.ee lugeja saatis meile seiklusi oma rongireisist Tallinnasse.

«17.24 väljus Edelaraudtee rong Tartust Tallinna suunas. Peale mõnda tundi sõitu peatus rong ja teavitati reisijaid, et peatus on Lagedil, edasi sõita ei saa, kuna eespool seisavad neli-viis rongi, pöörmed on rivist väljas - millal edasi sõita saab, ei ole teada.»

«Reisijad lubati välja perroonile. Sõit Lagedilt jätkus siiski umbes 20 minuti pärast, kuid kestis vaid mõned minutid. Seejärel seisak ja sama teade reisijatele,» meenutas Postimees.ee lugeja.

«Samasugune paariminutine edasisõidujõnks tehti mõne minuti pärast. Lõpuks peatus rong Vesse peatuses kell 21.40, reisijatele teatati, et, kes soovib võib rongist lahkuda, rong ise sõidab küll veel natuke edasi, kuid peatub enne Ülemiste peatust ja seal kedagi enam rongist välja ei lasta.»

«Jäeti ütlemata, kui kaugel on Vesse peatus Tallinnast, kuid suur hulk reisijaid otsustas siiski rongist lahkuda ja jalgsi edasi liikuda. Hinnanguliselt umbes pool reisijaskonnast jäi rongi.»

Rongi- ja piletiinfo number 1447 on üle koormatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles