Peaminister ja kaitseväe juhataja tänasid Kosovos Eesti kaitseväelasi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rühma liikmed Kosovos.
Eesti rühma liikmed Kosovos. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaminister Andrus Ansip ja kaitseväe juhataja Ants Laaneots kohtusid täna Kosovos, Mitrovicas Taani pataljoni koosseisus teenivate Eesti kaitseväelastega ning tänasid neid hea teenistuse eest.


Peaminister Ansipi sõnul on Eesti sõjaväelased julged ja usaldusväärsed partnerid, kes abivajajaid riike aidates aitavad tagada ka meie oma riigi julgeolekut, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

«Eesti tänu kuulub teile, kes te aitate teisi riike, kelle eesmärgiks on ehitada üles demokraatlik ja majanduslikult edukas ühiskond. Teisi aidates aitate ka meie oma riiki, et saaksime turvaliselt edasi areneda,» ütles Ansip.

«Rahvusvahelises koostöös on Eesti roll märgatav - seda missioonidel nii Kosovos, Afganistanis kui ka Iraagis ja varem Bosnia ja Hertsegovinas. Meie panustamine tagab julgeoleku ka meie oma riigile,» lisas Ansip.

Peaminister tõstis esile meie kaitseväelaste eeskuju kaitsetahte tugevdamisel. «Kui on inimesi, kes on valmis relv käes ja vajadusel ohverdama oma elu, siis on raske rünnata ka meie oma riiki,» lisas Ansip. «Aitäh isamaa teenimise eest,» lausus Ansip.

Peaminister ja kaitseväe juhataja andsid Eesti kaitseväelastele üle ka NATO teenistusmedali.

Eesti kaitseväelased teevad lisaks taanlastele ka koostöös prantslastega Põhja-Kosovos Mitrovica piirkonnas, kus on Serbia ja Albaania segaasustus. Tegemist on Kosovo tööstuskeskusega, kus elab enim erineva etnilise taustaga inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles