Breivik kavandas veel kahte rünnakut

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norralased kogunesid Oslo tänavatele ja Utoya saare lähedusse, et kahes rünnakus hukkunuid mälestada. Leina sümboliks on saanud roosid, mida sajad tuhanded inimesed Oslo katedraali juurde ja plahvatuse asukohta viisid. Lisaks roosidega korraldatud rongkäigule jätkasid norralased kaks õhtut järjest tõrvikutega marssi.
Norralased kogunesid Oslo tänavatele ja Utoya saare lähedusse, et kahes rünnakus hukkunuid mälestada. Leina sümboliks on saanud roosid, mida sajad tuhanded inimesed Oslo katedraali juurde ja plahvatuse asukohta viisid. Lisaks roosidega korraldatud rongkäigule jätkasid norralased kaks õhtut järjest tõrvikutega marssi. Foto: SCANPIX

Norra meedia andmeil kavandas Oslo kesklinnas pommiplahvatuse korraldanud ja noortelaagris kümneid noori surnuks tulistanud Anders Breivik samal päeval veel kahte rünnakut.

Nii kinnitas Norra meediale Breiviku advokaat, rääkis Norra lehe Aftenposten ajakirjanik Alf Endre Magnussen Postimees.ee´le.

Samas pole Magnusseni sõnul teada, mida või keda kavatses Breivik veel rünnata ning miks see tegemata jäi.

Norralastel on ajakirjaniku sõnul Breiviku suhtes vastakad tunded – mõned leiavad, et tegemist on hulluga, teised usuvad, et ta on otsast otsani kurjust täis.

Ka mõrvari karistuse osas on Magnusseni sõnul tekkinud mitmeid vaidlusi. Seaduse järgi saab Breivikule vastavalt süüdistustele karistuseks määrata maksimaalselt 21-30 aastat vangistust, kuid paljude arvates on seda liiga vähe.

Samas kehtib Norras karistusjärgne kinnipidamissüsteem ning kui kohus leiab, et süüalune on pärast karistusaja kandmist ühiskonnale endiselt ohtlik, võidakse karistust pikendada – ja seda korduvalt kuni tema elu lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles