CO2 projekti raames sai esimesena korda Linnutaja lasteaed Jõgevamaal

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torma lasteaed Linnutaja enne remonti.
Torma lasteaed Linnutaja enne remonti. Foto: RKAS

Täna tõmmati joon alla Linnutaja lasteaia remonditöödele Jõgevamaal Torma vallas, mis on ühtlasi esimene üleriigilise CO2 projekti raames korda tehtud hoone.


Tööde käigus soojustati ja viimistleti lasteaiahoone sokkel ning välisseinad, samuti sai maja uued karniisi- ja aknaplekid. Ehitustöid teostas Deckol Ehitus OÜ ja need läksid maksma 69 489 eurot, teatas Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm.

RKASi juhtimisel käivad täna ehitustööd 36 objektil kogumaksumusega 3,8 miljonit eurot. Välja on kuulutatud 92 ehitus- ja 80 projekteerimishanget. Augustis saavad valmis Vaimastvere sotsiaalkeskus Jõgevamaal, Raasiku Põhikool Harjumaal ja Kanepi depoo Põlvamaal. Järgnevatel kuudel on plaanis alustada ehitustöid 192 objektil ning välja kuulutada veel 189 objekti ehitushanked 54 miljoni euro väärtuses.

RKASi nõukogu esimehe Taavi Rõivase sõnul ollakse mastaapse projektiga ajagraafikus. «Tänase seisuga on alustatud või töös ligikaudu pooled CO2 projekti hangetest, mis tähendab olulist töökoormuse kasvu ehitussektoris lähiajal,» lisas Rõivas.

Kyoto protokolli alusel toimuva CO2 heitmekvoodi müügist saadava raha eest muudetakse tuleva aasta lõpuks energiasäästlikumaks 480 hoonet üle terve Eesti, investeerides neisse kokku üle 146 miljoni euro.

CO2 kvoodimüügi tulu kulub eeskätt hoonete energiasäästlikkuse tõstmisele. Enamiku objektide juures on kavas projekteerida ja ehitada uued ventilatsiooni-, kütte- ja tugevvoolusüsteemid ning soojustada majade seinad, soklid, põrandad, vahelaed ja katused. Kavandatud tööde tulemusena peaks vähenema energiatarbimine ning sellest tulenevalt õhku paisatava CO2 hulk.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles