Indrek Hargla lubab apteeker Melchiori kriminaalromaanide sarjale lisa

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Hargla
Indrek Hargla Foto: Peeter Langovits

Juulikuu raamatupoodide edatabelite tippe vallutab Indrek Hargla kriminaalromaanide sarja kolmas osa apteeker Melchiorist - «Timuka tütar», kõigi fännide rõõmuks ei ole Indrek Hargla puhul kolm kohtu seadus, vaid romaanisari saab tulevikus lisa.

«Järjed peaks tulema kindlasti ja ma arvan, et järgmist osa oleks oodata umbes aasta pärast, kindlasti mitte oluliselt varem, see sari on mõeldudki nii, et ta kestab edasi läbi paarisaja aasta, läbi Tallinna ajaloo,» selgitas Hargla «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Soome keeles ilmub romaanisarja esimene osa «Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus» oktoobris, siis kui toimub Eesti raamatu mess Helsingis, juba on kirjastajad üles näidanud huvi Hargla sarja tõlkimise vastu ka mitmetesse teistesse keeltesse, samuti ei jää apteeker Melchior toimetama sellisena nagu iga lugeja teda näeb, vaid leiab peagi kuju ka filmilinal.

«Melchiorist on filmi tegemiseks eelleping alla kirjutatud ja need õigused on ühel Eesti filmistuudiol olemas, ideaalis oleks võimalik kahe mängufilmi ja ühe seriaali tegemine, aga need on kõik esialgsed ideed,» märkis kirjanik.

Indrek Hargla Melchiori-sarja kahte esimest raamatut on kokku müüdud umbes 5000 eksemplari ja kolmandat 8. juulil ilmunud romaani tuuakse poodidesse iga päev juurde, sest need kaovad lettidelt välkkiirelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles