Piirilt saadeti tagasi Eestisse siseneda proovinud Johan Bäckman

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Bäckman 2008. aasta septembris Tallinnas Pronkssõduri juures.
Johan Bäckman 2008. aasta septembris Tallinnas Pronkssõduri juures. Foto: Toomas Huik

Eesti piirivalve pidas eile õhtul Tallinna sadamas kinni Johan Bäckmani, kellel on keelatud Eestisse siseneda ja saatis ta järgmise laevaga tagasi Soome.

Politsei pressiesindaja sõnul saabus Bäckman Eesti piirile eile hilisõhtul Soomest tulnud laevaga ja meest ei lubatud maale ning ta sõitis järgmise laevaga, mis lahkus varahommikul, tagasi Soome.

«Tal oli riiki sisenemise keeld, talle selgitati põhjusi ja koostati riiki mitte lubamise teade ning saadeti tagasi,» kirjeldas pressiesindaja Martin Luige.

Bäckman on korduvalt esinenud Eesti suhtes vaenulike ja stalinliku NSV Liidu käitumist heakskiitvate sõnavõttudega, õigustades küüditamist ja eitades Balti riikide okupeerimist.

Kaitsepolitsei on oma aastaraamatus märkinud, et Bäckman määratleb ennast avalikult vasakäärmuslasena ning möönab, et tema seisukohad on pärit Venemaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles