ERRi raadioprogrammide töö on taastunud

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio
Raadio Foto: SCANPIX

Eesti Rahvusringhäälingu raadiojaamade tegevus oli täna varahommikuse rikke tõttu häiritud, edastus taastati keskpäevaks.

Häire põhjustas eilse veeuputuse tõttu tekkinud rike jaamu väljastavas Tallinna raadiomaja alajamaas.

Alajaam läks rivist välja kell 6.15 hommikul, mõnda aega toimus programmide väljastamine varugeneraatori abil.

Seejärel asuti Vikerraadio, Raadio 2 ja Klassikaraadio ühisprogrammi tootma ERRi Tartu stuudiost, Raadio 4 programmi Narva stuudiost.

Rahvusringhäälingu juhatuse esimehe Margus Allikmaa sõnul tegelesid tehnikaspetsialistid raadiomaja varutoitesüsteemide loomisega, Vikerraadio programmi tootmise taastamine Tallinnast võttis aega mõni tund.

Kuna elektrita olid ka raadiomajas asuvad serverid, siis ei toiminud programmide otse- ja järelkuulamise võimalus internetis.

«Raadiomaja keldris uputas teatavasti juba eile, päästeametnikud pumpasid küll eile raadiomaja keldri tühjaks, kuid õhuniiskus jäi siiski suureks. Alajaam sai niiskust ja täna hommikul toimus väiksemat sorti plahvatus,» selgitas ERRi raadio tehnika- ja salvestusosakonna juhataja Vytautas Martinonis.

Tema sõnul pandi peagi tööle väikesed generaatorid, mis võimaldasid minimaalses mahus programmi taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles