Paavst: maailm ei tohiks olla näljahäda suhtes ükskõikne

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rooma paavst Benedictus XVI
Rooma paavst Benedictus XVI Foto: SCANPIX

Paavst Benedictus XVI kutsus täna tungivalt maailma üles mitte olema ükskõikne näljahäda suhtes, mille tõttu ligi 12 miljonit Somaali poolsaare elanikku kannatavad, vahendas AFP.

«Me ei tohi olla ükskõiksed tragöödia suhtes, mis on seotud nälja ja januga,» ütles paavst oma suveresidentsis. «Paljud vennad ja õed kannatavad Ida-Aafrikas neil päevil näljahäda dramaatiliste tagajärgede, süveneva sõja ja institutsioonide puudumise käes,» lisas ta, kutsudes üles kaastundele ja vennalikule solidaarsusele. Viidates piiblile, tuletas paavst inimestele meelde ka kohust teha kõik endast olenev, et aidata neid, kes on näljas ja janus.

Reedel kutsus USA president Barack Obama kõiki üles reageerima rahvusvaheliselt, et vältida Ida-Aafrika humanitaarkriisi laienemist. «Ma arvan, et näljahäda küsimus ei ole USAs saanud nii palju tähelepanu, kui oleks tarvis,» ütles Obama pärast kohtumist nelja Aafrika liidriga.

ÜRO andmetel on kümned tuhanded inimesed Ida-Aafrika põua tõttu juba surnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles