ERRi raadiotöö katkemises võis osa olla ka vanadel seadmetel

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Täna varahommikul plahvatas rahvusringhäälingu raadiomaja alajaam ning umbes tund aega oli eetris vaikus; raadio tehnika- ja salvestusosakonna juhataja Vytaytas Martinonise hinnangul võis rikke taga olla eilse uputuse järgne liigniiskus, aga ka vanad seadmed.

Eile ujutas vihmavesi üle raadiomaja keldri ning kuigi see pumbati välja, jäi liigniiskus ikka keldrisse, vahendab ERR Uudised.

«Sellist suurt üleujustust pole raadio ajaloos olnud, et vesi nii kõrgele tõuseb,» selgitas Martinonis, kes lisas, et elektrikega rääkides tuli välja, et üles öelnud seadmed on pärit eelmise sajandi viie- või kuuekümnendatest aastatest.

Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa arvas, et tööpäeval oleks vaikus eetris lühem olnud ning lisas, et nõuet tunni aja jooksul eeter Tartust, Pärnust või Narvast taastada suudeti täita.

Veel pole teada, kui suure rahalise kahju hommikune plahvatus kaasa tõi, kuid lisaks seadmete remondile võib vajalikuks osutuda ka uue trafo või alajaama tekitamine, mis läheb Allikmaa sõnul kindlasti kalliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles