Oktoobris hüvitas ERGO kindlustus üle 2000 kahjujuhtumi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Ergo Kindlustuse kodulehelt..
Fragment Ergo Kindlustuse kodulehelt.. Foto: Postimees.ee.

ERGO kindlustus hüvitas 2008. aasta oktoobris 2 155 kahjujuhtumit 55 miljoni krooni ulatuses. Võrreldes möödunud aasta oktoobriga on hüvitiste arv püsinud sama, kuid summa suurenenud 5 protsendi võrra.


Igas tööpäevas hüvitas ERGO 94 kahjujuhtumit. Keskmiseks hüvitissummaks kujunes oktoobris 25 500 krooni, teatas kindlustusfirma.

Käesoleva aasta esimese kümne kuuga on ERGO Kindlustus hüvitanud kahjusid kokku ligi 500 miljoni krooni eest, mis on 18 protsendi võrra rohkem võrreldes möödunud aasta sama perioodiga.

Oktoobris korvas selts enim kaskokindlustuse kahjusid 25 miljoni krooni ulatuses. Järgnesid liikluskahjude hüvitised summas 17 miljoni krooni. Võrreldes aasta varasema perioodiga on kaskohüvitiste arv suurenenud 10 protsenti 1002 juhtumile ning hüvitiste summa suurenenud 6 protsenti. Liikluskahjude arv on püsinud sama, ületades 800 juhtumit, kuid hüvitiste summa on vähenenud 15 protsenti.

Varakindlustuses korvas selts 183 juhtumit summas 9 miljonit krooni. Võrreldes aastataguse perioodiga on ettevõtete varakahjude arv ja summa kasvanud 3 korda. Enam kui veerandi on suurenenud ka koduse vara kahjujuhtumite arv ja 14 protsenti suurenenud makstud hüvitiste summa.

«Võrreldes eelmise aasta oktoobriga on suurte põlengute tõttu kasvanud tulekahju hüvitised. Ka tehniliste riskide osas on olnud suuri väljamakseid, mis sattusid oktoobrisse,» selgitas varakahjude osakonna juhataja Erko Makienko.

Kindlustusmakseid kogus ERGO Kindlustus 2008. aasta oktoobris 74 miljonit krooni. Aasta algusest on selts kogunud kindlustusmakseid ligi 800 miljonit krooni, mis on 2 protsenti rohkem kui eelmisel aastal sama ajaga.

Enim laekus septembris kindlustusmakseid kaskokindlustusest 28 miljoni krooni eest ning liikluskindlustusest 20 miljoni krooni eest.

«Sõidukite ja eluaseme ostu vähenemisest tingitud käivete vähenemine on teravdanud konkurentsi kindlustussektoris ja toonud kaasa hinnasõja. Dumping-hindadega ERGO kaasa ei lähe, sest soovib säilitada igas olukorras kahjude väljamaksevõime ja kvaliteetse kahjukäsitluse. Kliendi rahulolu kahjukäsitlusega on ERGO jaoks olulisem kui lühiajaline hinnaefekti mõju. Igakuiselt läbiviidava kliendiuuringu järgi on 96» klientidest hinnanud ERGO kahjukäsitlust väga heaks või heaks. See kohustab meid taset hoidma ja edasi pingutama,» lausus Sergei Vahnitski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles