Tunnistaja: Moskva jõel uppunud kaatri juht oli täiesti kaine

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva jõel uppunud kaatri ülestõstmine.
Moskva jõel uppunud kaatri ülestõstmine. Foto: SCANPIX

Moskva jõel eile varahommikul uppunud lõbusõidukaatri Lastoška (Pääsuke) juht oli tunnistaja kinnitusel täiesti kaine ja käitus adekvaatselt.

Laevaõnnetusest eluga pääsenud Jekaterina Malõševa rääkis RIA Novostile, et kaatri omanik ja ühtlasi ka selle kapten Gennadi Zinger oli kaine ja absoluutselt süüdiv.

Esialgsete andmete järgi tähistati laeval Türgi kodaniku Vaizat Nebzati sünnipäeva.

Õnnetus juhtus Lužnetski kaldapealse rajoonis, kui kaater sõitis kokku praamiga Oka-15. Lastoška pardal oli 16 inimest, kellest seitse pääses eluga.

Ametnike esialgsete oletuste järgi on õnnetuses süüdi kaatrit juhtinud Zinger.

Vene meedia andmetel on meest varem kolm korda karistatud rahatrahviga ja seda ohutustehnika eeskirjade rikkumise pärast. Nimelt on kaatril olnud lubatust rohkem inimesi, sest kasutuseeskirjade järgi tohib sellel olla maksimaalselt 12 inimest.

Prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja paragrahvi alusel, mis puudutab veetranspordis turva- ja ekspluatatsioonireeglite rikkumist, põhjustades vähemalt kahe inimese hukkumise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles