Piltuudis: raskelt pureda saanud jänes jäeti Lasnamäe tänavale surema

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maran Jürgens

Lasnamäel Taevakivi tänaval leidis naine möödunud nädalal teelt raskelt haavata saanud jänese ning püüdis talle abi kutsuda, kuid abi ei tulnud ja nii leidis loomake sealsamas oma piinarikka lõpu.

Marin Jürgensi sõnul helistas ta pärast pureda saanud jänese märkamist kohe päästekeskusesse, kuna uskus, et nemad saavad aidata või oskavad teda õigete inimeste poole suunata. «Sealt öeldi, et loomade päästmiseks mõeldud auto on pool päeva rivist väljas ja helistagu ma pärast lõunat,» rääkis Jürgens.

Veel soovitati tal helistada keskkonnainspektsiooni telefonil 1313. «Sealt öeldi, et nemad väljasõite ei tee ja oodaku ma päästeauto ära,» märkis naine.

Jürgensi töökaaslane helistas samal ajal loomakaitse seltsi, kuid ka sealt ei saanud nad abi, sest loomakaitsjatel polnud parasjagu ühtegi vabatahtlikku, keda oleks saanud kohale saata.

Päästekeskusest ei leitud Jürgensi sõnul ka hiljem võimalust appi minna ja nii surigi loom tänaval.

«Jänese haav oli nii hull, et mädanes ja haises ning kärbsed tiirutasid tema ümber ringi,» kirjeldas naine. «Kahjuks leidsime ta parkimisplatsilt surnuna – otsa polnud talle keegi sõitnud, vaid ta lihtsalt ei jõudnud abi ära oodata. Mõni neist ametitest, kuhu abipalvega helistasime, oleks ju võinud niipaljugi inimlikkust üles näidata, et oleks saatnud kellegi, kes vaese jänku piinad lõpetaks. Kurb lihtsalt, et süütutele metsloomadelegi ei anta meie riigis abi,» tõdes Jürgens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles